Dolberg wijst Ajax-held aan: 'Hij is ontzettend goed. Gewoon perfect'

Dolberg wijst Ajax-held aan: 'Hij is ontzettend goed. Gewoon perfect'

27-07-2016 15:35
34

Ajax-debutant Kasper Dolberg brengt een serenade aan Dennis Bergkamp. Het Deense talent nam na afloop van het duel tussen Ajax en PAOK Saloniki (1-1) de tijd om de assistent-trainer te benoemen en te prijzen.

"Hij is ontzettend goed. Als we aan het trainen zijn doet hij alles voor. Hij is gewoon perfect", vertelt een enthousiaste Dolberg na afloop in gesprek met het Deense BTSport. "We hebben veel videos van hem gezien op YouTube. Ik kan me op dit moment geen betere trainer voorstellen dan Bergkamp."

De Deen gaf dinsdag zijn visitekaartje af door een kwartier in de tweede helft de gelijkmaker binnen te schieten. Dat ruikt naar meer. "Eerst wil ik doorbreken bij Ajax. Mijn niveau is nog steeds te laag en ik wissel erg in mijn prestaties. Maar ik ben nog jong en dat zegt men ook de hele tijd. Het is voor mij zaak om zoveel mogelijk te verbeteren."

Dolberg zet eerst zijn zinnen op doorbreken bij Ajax, daarna komt het buitenland pas. De Deen (18) probeert met beide benen op de grond te blijven staan en denkt nog niet aan grote clubs. "Ik ben niet echt fan van een bepaald team, dus ik kan niet zeggen of Real Madrid of Manchester United mijn droomclubs zijn."