Olsen doet goed woordje voor Feyenoord: Hij was erg enthousiast over transfer

Olsen doet goed woordje voor Feyenoord: "Hij was erg enthousiast over transfer"

27-07-2016 16:30
1

Feyenoord-aankoop Nicolai Jörgensen is in zijn keuze om voor Feyenoord te kiezen niet over één nacht ijs gegaan. De Deense aanwinst kwam over van FC Kopenhagen en heeft enkele autoriteiten in Denemarken om advies gevraagd.

Jörgensen vroeg advies aan voormalig bondscoach van Denemarken Morten Olsen en Feyenoord-cultheld Jon Dahl Tomasson. "Voor de zomer heb ik een lang gesprek gevoerd met meneer Olsen", zegt de spits in Feyenoord Magazine. "Hij was erg enthousiast over een transfer naar de Nederlandse competitie en zei dat het een goede stap was. Ook met het oog op het nationale elftal, waarin ik in het laatste seizoen ben uitgegroeid tot een vast selectielid."

"Zijn mening heb ik zwaar laten wegen, want op voetbalgebied is hij absoluut de baas van Denemarken. Ook met Tomasson heb ik gesproken. Hij is een legende in Denemarken, is de topscorer aller tijden van het nationale team. Ook hij vond dit de juiste stap voor mij. Als zulke mannen je advies geven, dan luister je daarnaar", besluit de Deen.