FC Utrecht-talent naar Jupiler League: 'Gezegd dat ik liefst in Eredivisie bleef'

FC Utrecht-talent naar Jupiler League: 'Gezegd dat ik liefst in Eredivisie bleef'

27-07-2016 16:37
2

Issa Kallon speelt komend seizoen niet met FC Utrecht in de Eredivisie. De twintigjarige aanvaller, met Oranje onder 19 actief op het afgelopen EK, gaat een seizoen op huurbasis bij FC Emmen spelen.

Kallon speelt sind 2014 voor FC Utrecht, dat hem overnam van Vitesse, en krijgt nu de gelegenheid een volledig seizoen als basisspeler in de Jupiler League mee te maken. "Het is voor Issa goed om in deze fase van zijn loopbaan wekelijks aan spelen toe te komen in een eerste elftal", legt hoofdtrainer en technisch manager Erik ten Hag van FC Utrecht uit via de officiële kanalen.

"Nadat wij de mogelijkheden met elkaar op een rijtje hadden gezet, kwamen we tot de conclusie dat hij bij FC Emmen op dit moment in zijn loopbaan de grootste kans heeft om wekelijks van waarde te zijn als basisspeler. Hierdoor zal hij de juiste stappen zetten in zijn ontwikkeling."

Aanvankelijk wilde Kallon niet over een vertrek naar de Jupiler League nadenken. "Bij Utrecht heb ik gesproken over mijn toekomst, en aangegeven dat ik het liefst wil voetballen in de Eredivisie. Toen ze voor het eerst aangaven dat er interesse uit Emmen was, heb ik me samen met m’n zaakwaarnemer verdiept in de club. Daaruit bleek dat de afgelopen jaren diverse jonge voetballers de Eredivisie hebben bereikt, en zijn we gaan praten met de clubleiding en de trainer", aldus Kallon op de website van FC Emmen.