Groningen voorkomt transfer: 'Begrijp heel goed dat de club dat niet graag ziet'

Groningen voorkomt transfer: 'Begrijp heel goed dat de club dat niet graag ziet'

27-07-2016 17:03
4

FC Groningen heeft een belangrijk succes geboekt. De club is met Sergio Padt een contractverlenging overeengekomen. De doelman ligt nu tot medio 2019 vast in de Euroborg.

Het oude contract van Padt liep nog tot de zomer van 2017 en deze zomer werd hij in verband gebracht met de interesse van het Spaanse Málaga. Groningen handelde vervolgens snel door met de 26-jarige keeper om de tafel te gaan zitten voor een nieuw contract.

Wedden

Meer odds

"Ik heb er bewust voor gekozen mijn contract bij FC Groningen te verlengen", reageert Padt, die twee jaar geleden overkwam van AA Gent, op de website van Groningen. "Ik begrijp heel goed dat de club niet graag ziet dat ik uit mijn contract loop en transfervrij weg ga. Ik wilde hierin meedenken. Bovendien keep ik nu wekelijks in de Eredivisie en ben ik nog niet uitgeleerd in Groningen. Dit is dus goed voor de club en ook voor mijzelf."

Manager technische zaken Peter Jeltema vult aan. "Sergio heeft met ons meegedacht en dat waarderen wij. Het heeft niet onze voorkeur dat spelers, die een bepaalde waarde vertegenwoordigen, uit hun contract lopen. Hierop willen wij tijdig anticiperen. Wat Padt betreft zijn we hier met elkaar op een goede wijze uitgekomen."