Blind verdedigt Van Gaal en hoopt op laatste kunstje: Soms zo hard

Blind verdedigt Van Gaal en hoopt op laatste kunstje: "Soms zo hard"

27-07-2016 17:30
22

Daley Blind vindt het nog altijd jammer dat Louis van Gaal voor de zomer werd ontslagen als manager van Manchester United. De middenvelder bewaart goede herinneringen aan de voorganger van José Mourinho, die twee jaar werkzaam was op Old Trafford.

"Het goede was dat hij die druk altijd bij zijn selectie probeerde weg te houden", zegt Blind in Voetbal International. "Van Gaal is een trainer die zijn spelers uit de wind zet. Terwijl de kritiek van buitenaf op onze prestaties steeds pittiger werd."

Wedden

Meer odds

"Zelf heeft Van Gaal maandenlang vragen van de pers moeten beantwoorden over zijn toekomst", vervolgt Blind. "De geruchten over zijn ontslag bleven maar rondzingen, terwijl het onduidelijk was of daar een kern van waarheid in zat. In de spelersgroep hebben we niks aan hem gemerkt. Hij bleef met volle overgave aan de ontwikkeling van zijn ploeg werken. Intussen werden de geruchten over zijn vertrek steeds sterker."

Blind gunt Van Gaal nog wel een laatste succes bij een andere club of een land. "Ik vind dat Van Gaal al die kritiek niet heeft verdiend. Als trainer en als mens heb ik hem hoog zitten. Maar de voetbalwereld is soms hard. Of dit zijn laatste kunstje was zou ik echt niet weten. Van Gaal werkte bij United tot de laatste dag zó gedreven, wat dat betreft zou hij absoluut nog een nieuwe klus aankunnen. Maar mocht het hierbij blijven, dan kan hij terugkijken op een fantastische carrière", aldus Blind.