Van Anholt overtuigt maar kan Duitse transfer toch op zijn buik schrijven

Van Anholt overtuigt maar kan Duitse transfer toch op zijn buik schrijven

27-07-2016 18:44
5

Pele van Aanholt heeft tijdens zijn proefweek bij 1. FC Nürnberg een uitstekende indruk achtergelaten, maar krijgt van de Duitse 2. Bundesliga-club geen contract aangeboden. Dat laat sportief directeur Andreas Bornemann woensdag weten.

"We hebben dit uitgebreid besproken met de staf. Bij de evaluatie keken we naar het totaalpakket en hebben we besloten geen contract aan te bieden", legt Bornemann uit aan Nord Bayern. De keuze van Nürnberg is opvallend, daar coach Alois Schwartz nog uitermate tevreden was over de verdediger, die door het aflopen van zijn contract bij sc Heerenveen geen transfersom hoefde te kosten.

Wedden

Meer odds

De trainer roemde Van Anholt voor zijn agressiviteit, zijn snelheid en zijn voetballende vermogen. Maar binnen Nürnberg is besloten dat de prioriteit voor versterkingen niet in de defensie, maar in de voorhoede ligt. De club gaat op zoek naar een speler voor de flanken die over een goede voorzet beschikt. Voor Van Anholt betekent het dat hij zijn zoektocht naar een buitenlandse club moet voortzetten.