Update: 'Man van 35 miljoen' Milik en zaakwaarnemer pakken het vliegtuig

Update: 'Man van 35 miljoen' Milik en zaakwaarnemer pakken het vliegtuig

28-07-2016 15:22
73

De transfer van Arek Milik naar Napoli zit eraan te komen. Volgens het Italiaanse SkySport reist de Ajax-spits donderdag naar Italië af om de medische keuring te ondergaan.

Het medium noemt wel andere bedragen dan het bedrag dat door De Telegraaf werd geopperd. In Nederland wordt gesproken van een deal van 35 miljoen euro, maar SkySport meldt dat Napoli 25 miljoen euro zal betalen, met vijf miljoen euro aan eventuele bonussen daarbovenop. Tien procent van het bedrag boven de 2,8 miljoen euro (de transfersom die Ajax voor Milik betaalde), gaat dan nog naar Bayer Leverkusen.

Wedden

Meer odds

Eerder op de dag zaaide de zaakwaarnemer van Milik nog verwarring door te stellen dat de spits 'voor honderd procent gefocust is' op de return van Ajax in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki volgende week. "Het is waar dat ik in Napels ben geweest om te onderhandelen. Maar er is niets getekend en dus is er nog niets zeker", aldus David Pantak eerder op de dag in Italiaanse media. Nu lijken de onderhandelingen zo vergevorderd dat Milik donderdag op het vliegtuig naar Napels stapt.

Update 22.00: Voetbal International bevestigt woensdagavond dat Milik inderdaad onderweg is naar Napels voor een medische keuring. De Poolse spits gaat donderdag sowieso niet meespelen bij Jong Ajax, weet het weekblad. Trainer Peter Bosz sprak dinsdag nog de hoop uit dat Milik minuten zou maken bij het beloftenelftal van de Amsterdamse grootmacht, om zo speeltijd op te doen in aanloop naar de return tegen PAOK van volgende week. 

Update 28/7: FM-G, het management van Milik, stuurt donderdagmiddag een Twitter-bericht naar buiten met een foto van de Ajax-spits en zijn zaakwaarnemer in het vliegtuig. Het lijkt erop dat de twee onderweg zijn naar Napels. Daar zal Milik gekeurd worden door Napoli.