Verdediger hekelt Advocaat: Hij wilde niet met ons werken, dat kwam hard aan

Verdediger hekelt Advocaat: "Hij wilde niet met ons werken, dat kwam hard aan"

27-07-2016 20:22
21

Thomas Lam is op z'n zachtst gezegd geen groot fan van Dick Advocaat. Toen de huidig assistent-bondscoach een aantal jaar geleden aan het roer stond bij AZ, gunde hij de Finse verdediger geen blik waardig. 

Lam - inmiddels speler van Nottingham Forest - stond in Alkmaar te boek als één van de grootste talenten van de club, maar Advocaat wilde blijkbaar geen energie steken in het opleiden van jonge spelers. "Samen met onder anderen Joris van Overeem en Wesley Hoedt werd ik door hem teruggestuurd naar 't Lood, het jeugdcomplex. Daar was ik bij wijze van spreken al drie jaar niet meer geweest, maar nu moest ik ineens meetrainen met Jong AZ. Advocaat keek niet naar ons om en wilde niet met ons werken, dat kwam hard aan", herinnert Lam zich in gesprek met Voetbal International. 

"Er zijn toen dingen niet bepaald netjes gegaan, laat ik het zo zeggen. Er werd gewoon niet met je gecommuniceerd. Ik kwam net kijken bij het eerste, maar niemand praatte met me. Ik ben een jongen die gestuurd moet worden. Als ik niet speel, wil ik weten waaróm ik er niet in sta."

Eén incident was de druppel voor Lam "Advocaat was twee maanden trainer toen hij pas voor het eerst iets tegen me zei. Maar hij begon in het Engels tegen me, omdat hij dacht dat ik geen Nederlands sprak… Na twee maanden! Dat vind ik dus echt onbegrijpelijk. Ik dacht: waar heb je al die tijd gezeten met je gedachten? Toen wist ik: dit schiet niet op, ik moet weg hier."