Wereldreiziger gaat op z'n 30e debuteren in Nederland: Ik moest weg bij Ajax

Wereldreiziger gaat op z'n 30e debuteren in Nederland: "Ik moest weg bij Ajax"

27-07-2016 20:49
5

Hij is de afgelopen dagen niet weg te slaan van de televisie en uit de kranten: wereldreiziger Quincy Owusu-Abeyie (30). Dan eindelijk heeft de vleugelaanvaller zijn avontuur in de Eredivisie te pakken. Komende week kan tegen PEC Zwolle zijn debuut maken. 

Owusu-Abeyie speelde in de jeugd van Ajax en zwierf daarna jarenlang door Europa, langs onder meer Arsenal, Spartak Moskou en Cardiff City. "Als jonge speler bij Ajax heb je de droom het eerste elftal te halen en in de Eredivisie te spelen. Dat is toen niet gelukt. Ik moest weg bij Ajax en ben op heel jonge leeftijd vertrokken uit Nederland", blikt hij terug met de Gelderlander. 

"Spelen in de Eredivisie is altijd een droom van mij gebleven. Ik ben blij dat het uiteindelijk toch gaat gebeuren. 5 augustus. Thuis tegen PEC Zwolle. Daar heb ik lang op gewacht", vervolgt de dribbelaar.

Bij NEC was hij ongeveer twee weken op proef. Uiteindelijk kwam het tot een samenwerking op basis van een prestatiecontract. Oftewel: hoe meer hij speelt, hoe meer hij zal verdienen. "Ik eis niets. Ik ben heel blij met de kans die NEC me geeft. Het gaat mij maar om één ding: plezier. Ik heb nu een trainer die enthousiast is en die wil winnen. Ik verwacht dat ik met plezier zal voetballen."