Van den Brom 'neemt risico' en vindt AZ favoriet voor EL-duel: 'Wij. Absoluut'

Van den Brom 'neemt risico' en vindt AZ favoriet voor EL-duel: 'Wij. Absoluut'

27-07-2016 21:15
4

Trainer John van den Brom van AZ vindt dat zijn ploeg de favoriet is tegen PAS Giannina. De Grieken zijn donderdagavond de tegenstander van de Alkmaarders in de Europa League.

Op de website van zijn werkgever schuift Van den Brom zijn eigen club de favorietenrol in de schoenen. "Wie morgen de favoriet is? Wij. Absoluut. Wij hebben als club veel Europese ervaring en hebben een goede voorbereiding achter de rug. Het elftal staat, er is duidelijkheid en iedereen is fit", luidt de toelichting van de trainer.

Een spektakelstuk verwacht hij overigens morgen niet in Alkmaar. "Zij komen hier niet voor de schoonheidsprijs en zullen zoveel mogelijk tegenhouden. Wij moeten niet ongeduldig worden als we er niet doorheen komen. Gewoon blijven doen wat we hebben afgesproken", geeft Van den Brom aan, die wel rekent op verdediger Rens van Eijden.

De van NEC overgekomen stopper liep zaterdag in het afsluitende oefenduel tegen Hertha BSC een gebroken neus op. "Hij trainde nu voor het eerst met een masker. Dat ging prima, dus dan kan je er ook een wedstrijd mee spelen. Maar het blijft natuurlijk een risico dat je dan neemt", besluit de oud-trainer van onder meer ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht.