Vijf clubs volop in de race voor Ziyech: 'Er komen nu getallen op papier'

Vijf clubs volop in de race voor Ziyech: 'Er komen nu getallen op papier'

27-07-2016 22:09
64

Vijf clubs zijn op dit moment concreet geïnteresseerd in Hakim Ziyech. Ted van Leeuwen, technisch manager van FC Twente, vertelt dat woensdagavond voor de camera van FOX Sports. 

Er begint eindelijk concreet iets te spelen rond de Marokkaanse sterspeler van de Tukkers. "Het begint nu een beetje zoals wanneer je een stop uit een afvoerputje trekt. Het begint nu heel snel te draaien. Ik denk dat er nu een stuk of vijf clubs over zijn", onthult Van Leeuwen.

"Hoe snel dat gaat, hangt natuurlijk ook van die clubs af - en van Hakim zelf. Want uiteindelijk bepaalt hij waar hij naartoe gaat. Wat voor clubs het zijn? Clubs die wat groter zijn dan wij, haha. De fase van voorzichtig informeren is voorbij, er beginnen nu getallen op papier te komen", vervolgt hij. "Er wordt onderhandeld, links en rechts."

Van Leeuwen vindt het moeilijk om aan te geven op welke termijn een deal definitief beklonken kan zijn . "Soms valt er bij onderhandelingen een pauze van vijf dagen en dan kan het weer in een dag rond zijn. Het is heel moeilijk te zeggen. Ik ga er wel vanuit dat hij weggaat. Hakim is er ook klaar voor, vind ik." Twente zou tien á vijftien miljoen euro verlangen voor de international.