Ajax-debutant in rijtje met Cruijff en Van Basten: Niet zo'n lacher, nee

Ajax-debutant in rijtje met Cruijff en Van Basten: "Niet zo'n lacher, nee"

27-07-2016 23:22
6

Kasper Dolberg (18) bekroonde zijn debuut in het eerste elftal van Ajax dinsdagavond onmiddellijk met zijn eerste goal. In Amsterdam staat de Deense tiener niet bepaald bekend als een lachebekje. 

"Hij is niet zo'n lacher, nee", vertelt Ajax-aanvoerder Davy Klaassen in gesprek met Metro. "Ik denk dat hij van binnen wel blij is, maar hij laat zijn emoties niet zo snel zien. Bij zijn doelpunt zag ik wel dat hij gelukkig was, ik zag een grijns. (...) Kasper is gewoon een heel rustige jongen, maar wel zelfverzekerd. Hij laat niet echt zien hoe hij zich voelt, of hij nu blij is of niet."

Over zichzelf praten doet Dolberg niet erg graag. "Wat voor speler ik ben? Ik ben een sterke spits met een goed rechterbeen, maar verder moeten anderen maar over mij oordelen."

Uiteraard is hij wel blij dat hij met een goal op zijn debuut in een illuster Ajax-rijtje is komen te staan. ook onder meer Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert scoorden tijdens hun eerste duel. "Het is natuurlijk heel mooi om in dat rijtje te staan. Maar het zegt nog niets."