Oren van Ajax-spelers klapperen na Milik-deal: Duizelingwekkende bedragen

Oren van Ajax-spelers klapperen na Milik-deal: "Duizelingwekkende bedragen"

28-07-2016 07:22
10

Officieel is het nog niet, maar de Ajacieden hebben intern al afscheid genomen van Arek Milik. De Poolse spits verlaat Ajax hoogstwaarschijnlijk voor Napoli voor een bedrag van tussen de 25 en 35 miljoen euro. Ploeggenoten Davy Klaassen en Kenny Tete balen, maar gunnen de aanvaller deze mooie stap.

"Het is jammer voor ons, maar prachtig voor hem", vertelt Klaassen in De Telegraaf. "Wat ik dacht toen ik het hoorde van Arek? Dat is veel geld!" Klaassen moet inmiddels meer weten van Napoli, want de Italianen waagden diverse pogingen om de middenvelder in te lijven. "Maar de bedragen heb ik niet gehoord, omdat ik direct heb gezegd dat ik nog niet weg wil bij Ajax."

Ook Kenny Tete is blij voor Milik. "Het is leuk voor Arek, een mooie stap. En het is hem gegund. Het zijn duizelingwekkende bedragen, maar dat is de tijd. De transfersommen lijken ook wel steeds hoger te worden. Daar moet je niet te lang bij stil staan."

Tete denkt dat Ajax de Pool gaat missen. "Hij heeft het supergoed gedaan, veel goals voor ons gemaakt. En voor hem is het tijd om nu verder te kijken. Wij moeten door en vooral positief blijven. Of er een nieuwe spits moet komen, is aan de trainer (Peter Bosz, red.) en aan Marc Overmars."