Update: Van Persie zorgt voor commotie: 'Veel berichten en gemiste oproepen'

Update: Van Persie zorgt voor commotie: 'Veel berichten en gemiste oproepen'

28-07-2016 16:44
22

In Schotland is Robin van Persie veelbesproken vanwege geruchten over een mogelijke transfer van de spits naar Rangers. Turkse media brachten het nieuws woensdag voor het eerst en inmiddels is de kans op de komst van Van Persie volgens de bookmakers flink vergroot.

De spits speelt nog bij Fenerbahçe, maar heeft zijn zinnen gezet op een vertrek. Van Persie zat woensdagavond niet eens bij de selectie voor de kwalificatiewedstrijd in de Champions League tegen AS Monaco (2-1 winst). Bookmakers achten de kans groot dat hij zijn loopbaan gaat vervolgen in Schotland, nadat in Turkije al melding werd gemaakt van de interesse van Rangers.

Sky Bet heeft de quotering op Van Persie naar Glasgow zelfs teruggebracht naar 1/1. Overigens wordt Stoke City in Engeland nog altijd als tweede favoriet gezien voor de handtekening van Van Persie. Voor elke ingelegde pond krijg je bij Sky Bet vier pond als hij naar Stoke City trekt.

Van Persie is eerder ook al dichtbij een transfer naar Rangers geweest. In 2002 sprak hij als Feyenoorder met Dick Advocaat, waarna hij in 2004 besloot voor Arsenal te kiezen.

Update 16.44: Rangers-manager Mark Walburton moet lachen om het gerucht dat Van Persie onderweg is naar Glasgow. Donderdagmiddag reageerde hij tijdens een persconferentie. "Ik heb werkelijk geen idee waar dit verhaal vandaan komt. Vanmorgen werd ik wakker en ik had veel berichten en gemiste oproepen. Men dacht dat de deal al rond was. Blijkbaar was iedereen daarvan op de hoogte, behalve Rangers zelf", tekent The Daily Mail op uit de mond van de Britse manager.