Glazen bol: 'Ongenaakbaar PSV flikt het weer, verrassing op Het Kasteel'

Glazen bol: 'Ongenaakbaar PSV flikt het weer, verrassing op Het Kasteel'

04-08-2016 12:30
50

Het is bijna weer zover: de Eredivisie! In de aanloop naar de aftrap blikt de VoetbalPrimeur-redactie vooruit. Wie gaat verrassen? Wie wordt kampioen? Welke ploeg degradeert rechtstreeks? Vandaag is het de beurt aan redacteur Paul Audenaerd.

De kampioen: PSV
Geen enkele twijfel wat mij betreft: PSV gaat zich ook dit seizoen kronen tot de beste ploeg van Nederland. De formatie van trainer Phillip Cocu is stabiel, solide, leep. De betrouwbare as met Zoet, Moreno, Guardado, Pröpper en De Jong maakt het verschil. Ik verwacht ook dat Pereiro en Bergwijn definitief doorbreken, dat Maher eindelijk loskomt en het vertrouwen van het PSV-publiek terugwint én dat het gemis van Bruma moeiteloos wordt opgevangen door nieuweling Schwaab. Ajax en - op ruime afstand - Feyenoord moeten het doen met de tweede en derde plaats. 

Wedden

Meer odds

Directe degradant: Go Ahead Eagles
Mooi voor Hans de Koning, dat hij na zo veel pogingen en zo vaak net-niet nu eindelijk zijn Eredivisie-avontuur te pakken heeft. Ik zie het echter somber in voor Go Ahead Eagles. Wolters, De Kogel, Brands, Suk: typisch spelers die het verschil maken in de (sub)top van de Jupiler League. Voor het hoogste niveau schieten zij zwaar tekort. Ook Excelsior is dusdanig verzwakt, dat zij het zwaar gaan krijgen. 

Grootste verrassing: Sparta
Op één of andere manier heb ik een rotsvast vertrouwen in Alex Pastoor. Hij gaat dit seizoen verrassen met Sparta. Degradatiestrijd? Welnee, een keurige plek in de middenmoot is mijn voorspelling. Oude tijden gaan herleven op Het Kasteel. In eigen huis lekker aanvallen, op vreemde bodem counteren met de pijlsnelle El Azzouzi en vertrouwen op de goaltjes van Verhaar. Let ook op de pareltjes Van Drongelen en Dumfries! 

Grootste tegenvallers: ADO Den Haag en Roda JC
ADO Den Haag en Roda JC gaan het dit seizoen lastig krijgen. Ik snap de aanstellingen van Zeljko Petrovic (ADO) en Yannis Anastasiou (Roda) niet zo goed en met het grote aantal nieuwelingen/tweederangs buitenlanders in de selecties zal het sowieso lastig worden om een hecht elftal te smeden. FC Twente? Ziyech zal een miljoen of tien opleveren en met dat geld weet Ted van Leeuwen vast nog wel een paar verrassingen uit zijn mouw te toveren.