Napoli helemaal klaar met Higuain: Op z'n minst een belletje verwacht

Napoli helemaal klaar met Higuain: "Op z'n minst een belletje verwacht"

28-07-2016 09:59
14

Bij Napoli zijn ze helemaal klaar met Gonzalo Higuain, die deze week voor 90 miljoen euro overstapte naar Juventus. "We hadden op z'n minst een belletje van hem verwacht om afscheid te nemen", zegt coach Maurizio Sarri in Il Corriere dello Sport.

"Het is moeilijk voor mij om over Higuain te praten nadat ik hem in dat Juventus-shirt gezien heb", vervolgt Sarri. "Ik praat er wel over, maar niet van harte. Het was zijn eigen besluit, want ons voorstel was gelijkwaardig aan dat wat door anderen aan hem werd aangeboden."

"Uit persoonlijk opzicht blijf ik verbitterd achter. Ik verwachtte op z'n minst een telefoontje, al was het vijf minuten voor zijn medische keuring. Maar ik ben oud genoeg om niet verrast te zijn. De ploeggenoten hadden ook een afscheid verwacht. Maar zover ik weet is dat ook niet gebeurd."

"Maar we hebben er niets aan om hier te lang bij stil te staan", vervolgt Sarri. "We zijn sterk, en afgelopen seizoen hebben we drie wedstrijden zonder hem gespeeld en zes punten gepakt. We verliezen een beslissende speler, de beste spits in de wereld. Maar we gaan de verantwoordelijkheden uitspreiden over het collectief." Woensdag sprak Aurelio De Laurentiis, voorzitter van Napoli, al vol afschuw over de transfer van Higuain.