'Spion' Stegeman werd weggestuurd: 'Minuut voor wedstrijd stadion uitgezet'

'Spion' Stegeman werd weggestuurd: 'Minuut voor wedstrijd stadion uitgezet'

28-07-2016 09:38
9

Bij Heracles Almelo bereiden ze zich voor op het Europa League-duel met FC Arouca uit Portugal. Het betekent het debuut in Europa voor de Heraclieden. De UEFA heeft het Polman Stadion al helemaal ingenomen.

"Er komt een hoop bij kijken", vertelt trainer John Stegeman aan TC Tubantia. "Het is veel poespas, maar ook wel weer heel interessant om mee te maken. Ik heb me maar omgekleed in mijn eigen kantoor", aldus de trainer van Heracles, die daarna lacht. "Even oppassen wat ik zeg, anders krijg ik nog een boete ook."

Afgelopen week vloog Stegeman naar Portugal om Arouca te bekijken, maar de trainer kwam van een koude kermis thuis. "Een minuut voor de wedstrijd werd ik uit het stadion gezet. Ze voerden allemaal excuses aan. Eerst wilde de tegenstander het niet hebben, toen kon het niet vanwege de veiligheid, maar het bleek gewoon de trainer te zijn die het niet wilde hebben."

Middenvelder Thomas Bruns kan niet wachten tot de wedstrijd begint. "We zijn er al een tijd mee bezig, het is anders, het is spannend. We willen graag een ronde doorkomen, maar als dat tegenvalt, is het sowieso uniek. Als team hebben we veel ervaring. We hebben samen veel verloren, we hebben samen veel gewonnen. In beide situaties weten we wat we moeten doen. Het kan altijd, er kan iets ontstaan, zo hebben we ook Europees voetbal gehaald."