Van Rhijn is klaar met constante vergelijkingen: 'Ben geen Denswil II'

Van Rhijn is klaar met constante vergelijkingen: 'Ben geen Denswil II'

28-07-2016 11:32
4

Met Ricardo van Rhijn heeft Club Brugge een opvolger gevonden voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken Thomas Meunier. Al ziet hij dat zelf niet zo. Van Rhijn wil vooral zelf zijn stempel drukken op de voetbalwereld.

De vergelijkingen met Meunier werden al snel gemaakt toen bekend werd dat Club Brugge Van Rhijn had aangetrokken. "Dat mogen jullie doen. Als je naar PSG trekt, ben je waarschijnlijk een heel goede voetballer, maar we zullen over twintig of dertig wedstrijden wel zien hoe iedereen mij zal beoordelen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Het aanvallende spel zit er bij mij van nature wel in. Fysiek voel ik me klaar en op de tactische trainingen die we al gehad hebben, was ik zéér geconcentreerd. De trainer kan tegen KV Mechelen al op mij rekenen, al kan ik me voorstellen dat hij me ook rustig wil brengen", vertelt de Nederlander.

De voormalige Ajacied wordt verder vergeleken met Stefano Denswil, die door Club Brugge ook werd weggehaald bij Ajax. "Ik ben geen Stefano Denswil II, maar Ricardo van Rhijn I. Ik weet dat het logisch lijkt om ons te vergelijken, maar nogmaals: ik vergelijk me niet graag met anderen", besluit hij.