Update: Milik doorstaat medische keuring en is klaar voor Napoli-presentatie

Update: Milik doorstaat medische keuring en is klaar voor Napoli-presentatie

28-07-2016 23:04
60

Zover er nog twijfel was over de transfer van Arek Milik naar SSC Napoli, is daar nu geen sprake meer van. Donderdag is op social media te zien hoe de Ajax-spits op een vliegveld poseert met een sjaal van de Italiaanse topclub. 

Eerder op dag verstuurde het management van Milik een tweet om aan te geven dat de Poolse goalgetter en zijn zaakwaarnemer het vliegtuig hadden gepakt. Nu blijkt dat de twee onderweg waren naar Italië. Opvallend genoeg is Milik niet geland in Napels, maar in Rome. 

Bij Napoli, afgelopen seizoen de nummer twee van de Serie A, gaat Milik in de voetsporen treden van Gonzalo Higuain. Hij verkaste eerder deze week voor ruim negentig miljoen euro naar Juventus. Volgens diverse media ontvangt Ajax voor de oud-speler van Bayer Levekusen 30 á 35 miljoen euro. Van dat bedrag vloeit zo'n tien procent terug in de clubkas van de Duitsers.

Update 21.21: Ook de zaakwaarnemer van Arek Milik durft zich donderdagavond meer uit te spreken. De Poolse spits staat op het punt te tekenen bij Napoli. "Wat twee dagen zeker leek, is plotseling snel veranderd. Het is mogelijk dat Milik niet zal spelen tegen PAOK Saloniki", blijft Pantak niettemin nog steeds voorzichtig, geciteerd door Ajax Showtime.

Update 23.04: Napoli heeft Arek Milik zo goed als zeker binnen als opvolger van Gonzalo Higuain. Donderdagavond slaagde de Poolse spits met vlag en wimpel voor de medische keuring. Het lijkt erop dat Milik vrijdag officieel voorgesteld gaat worden aan pers en publiek in Italië.