'Van Wolfswinkel staat voor nieuwe transfer én nieuwe kans in Engeland'

'Van Wolfswinkel staat voor nieuwe transfer én nieuwe kans in Engeland'

28-07-2016 18:47
6

Ricky van Wolfswinkel krijgt mogelijk een nieuwe kans in Engeland. Niet bij zijn huidige club Norwich City, maar de spits weet de aandacht op zich gericht van Birmingham City.

Dat meldt het Engelse persbureau PA donderdag. Birmingham is op dit moment in onderhandeling met Norwich over een tijdelijke overname van Van Wolfswinkel. De 27-jarige aanvaller heeft bij Norwich geen uitzicht op speelminuten, maar dat is in Birmingham een ander verhaal.

Van Wolfswinkel staat sinds de zomer van 2013 onder contract bij Norwich. Na een tegenvallend debuutseizoen werd hij verhuurd aan het Franse Saint-Etienne. Het afgelopen jaar speelde hij op huurbasis in Spanje, bij Real Betis. Ook dat werd geen succes.

Birmingham kan nu zijn volgende club worden. Alex Neil, manager van Norwich, ziet Van Wolfswinkel graag vertrekken, omdat er geen ruimte voor hem is in de selectie van The Canaries. Het Norwich-contract van de Nederlander loopt nog één jaar door. Van Wolfswinkel, die in Nederland voor Vitesse en FC Utrecht speelde, werd deze zomer ook gelinkt aan Feyenoord.