Vitesse stunt en haalt Van Wolfswinkel terug naar Nederland

Vitesse stunt en haalt Van Wolfswinkel terug naar Nederland

28-07-2016 19:58
48

Ricky van Wolfswinkel is de nieuwe spits van Vitesse. De Arnhemmers maken donderdagavond zéér verrassend bekend dat de 27-jarige aanvaller overkomt van Norwich City.

Van Wolfswinkel tekent een contract voor drie seizoenen. Hij keert daarmee terug op oude nest. De spits doorliep de Arnhemse jeugdopleiding en debuteerde in 2008 in de hoofdmacht. Na één volledig seizoen trok hij naar FC Utrecht, waarna zijn carrière hem langs Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Etienne en Real Betis voerde. Van Wolfswinkel is al medisch gekeurd, krijgt rugnummer 13 en sluit vrijdag aan bij de Vitesse-selectie.

"Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden", reageert Van Wolfswinkel op de website van zijn 'nieuwe' club. "Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit. Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik hoop snel mijn draai te vinden en wil met goed spel en zo veel mogelijk doelpunten en assists belangrijk zijn voor Vitesse."

Technisch directeur Mo Allach is dolblij. "Ricky is precies zo'n buitenkans waar we naar uit keken. Ricky kent de club en de Nederlandse competitie. Hij staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie", aldus Allach. In Engeland werd donderdagavond nog gemeld dat Van Wolfswinkel op weg was naar Birmingham City. Eerder werd Feyenoord aan hem gelinkt.