Leicester verslaat Arsenal en Liverpool met contractverlenging: Fantastisch

Leicester verslaat Arsenal en Liverpool met contractverlenging: "Fantastisch"

28-07-2016 21:36
4

Leicester City maakt donderdagavond bekend dat Ben Chilwell een nieuw, vijfjarig contract heeft getekend in het King Power Stadium. Het negentienjarige toptalent werd begeerd door Arsenal en Liverpool.

De twee topclubs klopten deze zomer aan bij Leicester en de zaakwaarnemer van Chilwell, maar vissen achter het net. Leicester heeft het contract van de jonge verdediger opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021. Chilwell staat te boek als één van de grootste talenten van Engeland.

"Dit is fantastisch nieuws voor ons", jubelt manager Claudio Ranieri op de clubsite. "Ben is een speler met een grote toekomst en ik ben heel blij dat die toekomst bij Leicester City ligt. Bij mijn komst een jaar geleden werd me al verteld dat hij een talentvolle voetballer is. Dat is terecht."

Chilwell wacht desalniettemin nog op zijn debuut in de Premier League. Wel deed hij mee in wedstrijden van Leicester in de FA Cup en League Cup. De international van Jong Engeland komt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen regelmatig in actie, waardoor het in de lijn der verwachting ligt dat Ranieri hem komend seizoen laat debuteren in de Premier League.