'100 miljoen? Wat was ik toen dan waard? Ik had gehakt gemaakt van dat gastje'

'100 miljoen? Wat was ik toen dan waard? Ik had gehakt gemaakt van dat gastje'

28-07-2016 22:16
15

De aanstaande megadeal rond Paul Pogba is het bewijs dat de voetbalwereld gek is geworden. Dat stelt Roy Keane, oud-speler van Manchester United, de club die hoogstwaarschijnlijk meer dan honderd miljoen euro gaat betalen aan Juventus.

Met dat bedrag wordt Pogba (23) de duurste voetballer ooit. Keane denkt er het zijne van. "Hij heeft veel potentie en is nog steeds een jonge gast, dus hij kan alleen nog maar beter worden", begint de Ierse assistent-bondscoach tegenover Engelse media, om vervolgens een stuk kritischer te worden.

"Ik denk dat meer dan honderd miljoen euro veel geld is voor iemand die niet Ronaldo of Messi heet", stelt Keane. "Ik bedoel, kom op. Serieus? Honderd miljoen? Als hij echt honderd miljoen waard is, zou ik graag willen weten wat ik waard was in mijn tijdperk. Ik had gehakt gemaakt van dat gastje."

De transfer van Pogba naar Manchester United is een kwestie van tijd. Donderdagavond steken nieuwe berichten de kop op over de Fransman, die naar verluidt vrijdag medisch gekeurd wordt in Los Angeles. Afronding van de deal is dan zéker niet ver weg meer.