Groningen dacht beet te hebben: 'Dan wint IJsland van Engeland op het EK...'

Groningen dacht beet te hebben: 'Dan wint IJsland van Engeland op het EK...'

28-07-2016 23:46
5

Het wil niet vlotten met FC Groningen op de zomerse transfermarkt. De achterban begint steeds ongeduldiger te worden, omdat versterkingen voor de defensie uitblijven. Hans Nijland begrijpt dat.

De algemeen directeur van Groningen voelt zelf ook dat de tijd begint te dringen. Over een week start de Eredivisie, maar het lijkt er niet op dat trainer Ernest Faber dan over een selectie kan beschikken die 'af' is. "We lopen telkens tegen iets aan waardoor het nog niet gelukt is", zegt Nijland bij RTV Noord. "Ik baal daar ook van, maar onze scouting werkt er keihard aan."

Vooral op de linksbackpositie moet er wat gebeuren, na het vertrek van Lorenzo Burnet. "We zijn heel serieus bezig geweest met Ari Skúlason", vervolgt de Groningen-directeur, die de IJslander echter voor het Belgische Lokeren zag kiezen. "We hadden echt het gevoel dat we dicht bij elkaar zaten. IJsland wint vervolgens van Engeland op het EK en ineens liggen de salarisverlangens anders."

In de tussentijd is Groningen ook druk met nieuwe contract. Hans Hateboer staat bovenaan het lijstje met prioriteiten, maar de rechtsback wil eerst het einde van de transferperiode afwachten voordat hij bijtekent. Nijland: "Het is niet ondenkbaar dat we alsnog contractverlening overeenkomen. Dat is ook bij Sergio Padt gebeurd."