'AZ maakt jacht op derde aanvallende versterking: Egyptenaar benaderd'

'AZ maakt jacht op derde aanvallende versterking: Egyptenaar benaderd'

29-07-2016 07:15
4

AZ heeft serieuze belangstelling voor de Egyptische international Amr Gamal. De Alkmaarders benaderden de 24-jarige aanvaller reeds, maar het is de vraag of zijn huidige club Al Ahly wil meewerken aan een transfer.

Dat meldt KingFut vrijdag. AZ wacht nog op antwoord van Al Ahly, waar Martin Jol aan het roer staat. De Nederlandse trainer raakte deze zomer al aanvaller Malick Evouna kwijt en lijkt daarom niet erg happig op een vertrek van Gamal. Mocht het toch van een overgang komen, dan is Gamal na Wout Weghorst en Fred Friday de derde aanvallende versterking voor AZ deze zomer.

De equipe van coach John van den Brom moest op zoek naar een nieuwe aanvalsleider na het vertrek van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur. In het duel met het Griekse PAS Giannina (1-0) in de derde voorronde van de Europa League kreeg Weghorst donderdag de voorkeur in de spits. Een halfuur voor tijd werd hij vervangen door Friday.

Gamal heeft nog een verbintenis tot medio 2020 bij de Egyptische club, waar hij ook zijn opleiding genoot. In 49 competitiewedstrijden voor Al Ahly was hij zestien keer trefzeker. Daarnaast gaf de pijlsnelle aanvaller vijf assists.