Update: 'PSV houdt flink deel van transferrechten van middenvelder'

Update: 'PSV houdt flink deel van transferrechten van middenvelder'

29-07-2016 21:30
11

Marcel Ritzmaier en PSV zijn bijna van elkaar verlost. De Oostenrijkse middenvelder, die vorig seizoen verhuurd werd aan NEC, staat op het punt om een driejarig contract te signeren bij het Griekse Larissa. 

De Griekse club meldt dat via de officiële kanalen. Er zitten nog wel wat kleine haken en ogen aan de definitieve overstap van de linkspoot. Larissa meldt dat het Ritzmaier (23) pas kan contracteren zodra PSV het contract van de speler heeft ontbonden. In Eindhoven ligt Ritzmaier officieel nog tot de zomer van 2018 vast. De kampioen van Nederland stelt echter geen prijs meer op de aanwezigheid van de speler. 

Wedden

Meer odds

Angelos Anastasiadis, de trainer van Larissa, wil Ritzmaier ook graag nog persoonlijk in actie zien voordat alle handtekeningen worden gezet. Zaterdag speelt de club een oefenduel met Levadiakos. Daarin mag de middenvelder zijn talent etaleren. Larissa schrijft verder dat Ritzmaier een speler is die op '8' en '10' uit de voeten kan en zich onderscheidt door zijn 'uitstekende techniek'. 

Update 21.30: PSV hoeft niet te rekenen op een grote transfersom voor Ritzmaier. Volgens het Eindhovens Dagblad is de transfersom bijna nihil. Wel behoudt de Nederlandse kampioen een groot deel van de transferrechten, waardoor PSV in de toekomst geld kan vangen voor de middenvelder.