Jørgensen zeer onder de indruk: 'Dat is niet te vergelijken met Feyenoord'

Jørgensen zeer onder de indruk: 'Dat is niet te vergelijken met Feyenoord'

29-07-2016 07:26
4

Nicolai Jørgensen liet zich in zijn eerste weken bij Feyenoord meermaals lovend uit over de club. De 25-jarige Deense international benadrukt dat hij écht zijn ogen uitkijkt in Rotterdam-Zuid.

"Ik ben echt onder de indruk van Feyenoord'', zegt Nicolai Jørgensen in het Algemeen Dagblad. Na honderd wedstrijden en 43 doelpunten voor FC Kopenhagen werd hij in juni voor circa 3,5 miljoen euro gehaald door Feyenoord. "Ik speelde voor een topclub in Denemarken, maar dat is niet te vergelijken met Feyenoord. Dit is zo'n grote club. Het stadion, de supporters, de sfeer, de historie."

"Ik moet hier even aan wennen, maar de beste manier om dat te doen is door er van te genieten", vervolgt Jørgensen, die de concurrentiestrijd met Michiel Kramer voorlopig heeft gewonnen. Hij kan zondag meteen zijn eerste prijs met de equipe van Giovanni van Bronckhorst winnen. Dan speelt Feyenoord tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. "Winst zou een geweldige start van het seizoen zijn."

Jørgensen proeft de honger naar prijzen. "Ik weet dat deze club tot de bekerwinst vorig seizoen lang op een prijs moest wachten, maar ik denk dat we een mooi seizoen tegemoet gaan. Er zit veel kwaliteit in deze groep. We hebben een mooie mix tussen ervaring en talent. Wat dat waard is moet zondag tegen PSV en later in het seizoen blijken, maar ik geef ons een goede kans."