'Napoli maakt vóór het weekend al groot deel van mega-som Milik over naar Ajax'

'Napoli maakt vóór het weekend al groot deel van mega-som Milik over naar Ajax'

29-07-2016 08:03
6

De megatransfer van Arek Milik naar SSC Napoli wordt vrijdag afgerond. Ajax ontvangt direct een groot deel van de transfersom van 34 miljoen euro, weet De Telegraaf. Na het weekend volgt de officiële presentatie van de Poolse spits. 

Onder het oog van media en supporters arriveerde Milik donderdagmiddag op een vliegveld in Rome. De EK-ganger, afgelopen seizoen topscorer van Ajax, is inmiddels medisch gekeurd door Napoli. De Telegraaf weet dat de deal tussen de Amsterdammers en Napoli vrijdagmiddag afgerond wordt. De nummer twee van de Serie A maakt vervolgens 'het grootste deel' van de afgesproken 34 miljoen euro direct over naar de Arena.

Donderdag was Milik al te zien met een Napoli-sjaal om zijn nek, maar de officiële presentatie van de linkspoot staat pas na het weekend op het programma. Tijdens of rondom een oefenduel met Nice wordt de Pool maandag voorgesteld in de thuishaven van de Italiaanse grootmacht. Bij zijn nieuwe club treedt Milik in de voetsporen van Gonzalo Higuain, die eerder deze week voor dik negentig miljoen euro verkaste naar Juventus. 

Lees ook: Milik doorstaat medische keuring en is klaar voor Napoli-presentatie