Update: 'Feyenoord en Vitesse op pole-position, Ajax vist achter het net'

Update: 'Feyenoord en Vitesse op pole-position, Ajax vist achter het net'

29-07-2016 21:28
24

De naam van Edison Flores blijft rondzingen in de Eredivisie. Volgens de zaakwaarnemer van de international van Peru zijn meerdere Nederlandse clubs in de markt voor de aanvaller. Ajax, Feyenoord en Vitesse worden deze week genoemd in een rijtje geïnteresseerden. 

Ook FC Groningen en PSV zouden de verrichtingen van de 22-jarige Flores nog altijd op de voet volgen. Omdat het in Zuid-Amerika gonst van de geruchten over de toekomst van de vleugelaanvaller van Universitario de Deportes, besloot diens belangenbehartiger Carlos Gonzales donderdag een aantal tweets de wereld in de sturen. 'We bekijken een aantal mogelijkheden in Duitsland, maar Nederland heeft prioriteit, daar wil hij liever heen', aldus Gonzales. 

'Hopelijk verloopt alles zoals gepland', gaat de zaakwaarnemer verder. 'Volgende week zouden we dan wellicht het vliegtuig kunnen pakken om een deal te sluiten.' Het Peruviaanse RPP schrijft dat Ajax, Feyenoord en Vitesse op dit moment de belangrijkste kandidaten zijn om meervoudig international Flores in te lijven.

Eerder deze week werd nog ontkend dat de Amsterdammers in de markt zijn voor de dribbelaar. Uit de Bundesliga is er interesse van Bayer Leverkusen en Werder Bremen. 

Update 21.28 uur: Volgens het Peruviaanse Ovacion liggen Feyenoord en Vitesse op pole-position wat betreft het aantrekken van Flores. Daarmee lijkt Ajax, een andere gegadigde voor de handtekening van de linksbuiten, achter het net te vissen. De verwachting is dat de 22-jarige Flores, die er financieel aanzienlijk op vooruit gaat in Nederland, snel zijn keuze maakt.