Update: Naam van ex-PSV'er zingt rond bij ADO: 'Misschien bij jullie, hier niet'

Update: Naam van ex-PSV'er zingt rond bij ADO: 'Misschien bij jullie, hier niet'

31-07-2016 17:42
2

ADO Den Haag en Sparta zijn geïnteresseerd in Alexander Jakobsen. De Deense 'Mini-Ronaldinho', zoals hij wordt omschreven door sportkrant BT, is transfervrij in te lijven. In juni werd zijn contract ontbonden door Falkenbergs. 

Jakobsen (22) moest vertrekken bij de Deense club na een incident met een medespeler. Inmiddels zit de dribbelaar al ruim een maand zonder club. ADO en Sparta denken hem te kunnen verleiden tot een avontuur in de Eredivisie. Het zou voor Jakobsen niet de eerste keer zijn dat-ie aan de slag gaat op de Nederlandse velden. 

Tussen 2011 en 2014 stond de aanvallende middenvelder namelijk onder contract bij PSV. De Eindhovenaren namen Jakobsen - die een Egyptische moeder heeft - ruim vijf jaar geleden over van FC Copenhagen. In Brabant slaagde de rechtspoot er niet in om door te breken. Drie jaar na zijn komst vertrok hij. Jakobsen speelde diverse interlands namens vertegenwoordigende elftallen van Denemarken en Egypte. 

Update 31/7: Zeljko Petrovic weet niets van de eventuele komst van Jakobsen naar Den Haag. "Nooit van gehoord. Misschien circuleert die naam bij jullie op kantoor. Bij ons niet", aldus de trainer van ADO in gesprek met Omroep West, na afloop van het oefenduel met het Griekse Iraklis. Petrovic erkende wél dat ADO bezig is met de komst van een extra aanvaller. Het lijkt om Ajacied Sheraldo Becker te gaan