Heerenveen vecht tegen tijd met 'goede' versterking: Past zich makkelijk aan

Heerenveen vecht tegen tijd met 'goede' versterking: "Past zich makkelijk aan"

29-07-2016 14:08
9

Nog één wedstrijd en sc Heerenveen is klaar voor de seizoenstart. Zaterdagavond neemt de ploeg van trainer Jurgen Streppel het op tegen het Baskische Real Sociedad.

Streppel had graag nog een paar weken extra gehad. "Maar ik merk dat de jongens er aan toe zijn om weer voor het 'echie' te spelen", laat de Heerenveen-trainer weten op de clubsite. "Ik denk dat we wel ongeveer staan waar we na zeven weken wilden staan."

Sociedad is in het Abe Lenstra Stadion een goede tegenstander om de oefencampagne af te sluiten, vindt Streppel. "Maar eigenlijk zou je tegen een Nederlandse eredivisionist moeten spelen, pas dan kun je je echt meten. Anderlecht was vorige week een redelijke graadmeter, maar met Sociedad is het afwachten. Hoe serieus nemen zij de oefenwedstrijd en wie stellen ze op?"

Over een week opent Heerenveen de competitie tegen AZ. "In de competitie komen andere factoren om de hoek kijken. Dan staat er druk op, komen er veel mensen kijken en gaat het om de punten", aldus Streppel, die tot slot blij is met nieuwkomer Stijn Schaars. "Goede spelers passen zich makkelijk aan, maar er is tijd nodig om aan elkaar te wennen. Je bouwt niet in zeven weken een team. Om een echt goed team te kunnen bouwen heb je drie jaar nodig, maar die tijd is er niet meer in het huidige voetbal."