Toen ik van Utrecht naar Feyenoord ging, dacht ik veel prijzen te gaan winnen

"Toen ik van Utrecht naar Feyenoord ging, dacht ik veel prijzen te gaan winnen"

29-07-2016 15:58
12

Dirk Kuyt bereidt zich met Feyenoord voor op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De Rotterdammers kunnen de eerste prijs van het seizoen binnenslepen, al ligt de focus op de landstitel.

"Ik heb een behoorlijk lange carriere tot nu toe", aldus Kuyt op de persconferentie. "Toen ik van Utrecht naar Feyenoord ging, dacht ik veel prijzen te gaan winnen. Dat duurde uiteindelijk best lang, maar de laatste vijf jaar is het me ieder jaar gelukt om een prijs te winnen. Dat willen we dit jaar ook. Het is misschien niet de meest gerenommeerde prijs, maar we willen 'm zeker pakken tegen een hele serieuze tegenstander."

Is Feyenoord dit seizoen tot meer in staat dan afgelopen seizoen? "Je merkt natuurlijk wel in Rotterdam dat er vaak veel hoop is, met name aan het begin van het seizoen. Vorig seizoen hebben we in de beker laten zien dat we tot veel in staat zijn. In de competitie hebben we het een bepaalde periode laten afweten."

Volgens Kuyt moet de ploeg dit seizoen langer meedoen om de titel, mede doordat een aantal spelers besloot om bij te tekenen. "Het is bijzonder dat veel jongens ervoor gekozen hebben om bij te tekenen. Dat geeft een bepaalde rust. De mensen die ons gevolgd hebben in de voorbereiding, hebben dat ook kunnen zien", besluit de aanvoerder.