Cocu: Ik verwacht dat zij zich gaan mengen in de strijd om het kampioenschap

Cocu: "Ik verwacht dat zij zich gaan mengen in de strijd om het kampioenschap"

29-07-2016 15:48
10

De strijd om de Johan Cruijff Schaal gaat definitief voorbij aan de neus van Héctor Moreno. Dat bevestigt PSV-trainer Phillip Cocu vrijdag op de persconferentie in Zeist.

Moreno heeft last van een hamstringblessure en werkt op De Herdgang aan zijn herstel. Het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal is geen haalbare kaart. "Voor Hector komt de wedstrijd te vroeg. We willen daarin geen risico nemen", bevestigt Cocu.

"Het is een wedstrijd tegen een tegenstander van formaat", vervolgt de PSV-trainer over Feyenoord. "Ik denk zeker dat Feyenoord verder is dan afgelopen seizoen. Of ze mee gaan doen om de titel? Ja, zo zie ik het. Ze hebben een aantal spelers binnenboord kunnen houden. Op de ervaring van vorig seizoen kunnen ze voortborduren. Ik verwacht wel dat zij zich gaan mengen in de strijd om het kampioenschap met PSV en Ajax."

Luuk de Jong, aanvoerder van de Eindhovenaren, aast intussen op revanche. Op de eigen open dag ging PSV met 0-1 onderuit tegen FC Eindhoven. "We zijn zeker niet blij dat het zo gelopen is. Het is een prijsje waar we elk jaar om strijden. Van onze kant is het niet goed dat we die wedstrijd verliezen."

"Natuurlijk wil je dat snel vergeten. Ik kan heel slecht tegen m'n verlies, dus daar baalde ik wel van. Maar wij zijn PSV en wij willen geen excuses hebben", aldus De Jong. "Ook dit soort wedstrijden moet je winnen. Mensen kunnen zeggen: Beter nu dan in de competitie, maar nog steeds ben ik er niet blij mee."