De Graafschap strikt verdediger met Ajax-verleden: 'Brengt nodige ervaring mee'

De Graafschap strikt verdediger met Ajax-verleden: 'Brengt nodige ervaring mee'

29-07-2016 18:58
7

Sven Nieuwpoort zet zijn loopbaan voort bij De Graafschap. De 23-jarige verdediger was al enige tijd op proef in Doetinchem. Als hij de medische keuring doorstaat, tekent Nieuwpoort een contract voor twee seizoenen, meldden de Superboeren vrijdag.

Nieuwpoort doorliep de jeugdopleiding van Ajax, dat hem vanaf januari 2013 anderhalf seizoen verhuurde aan Almere City FC. In de zomer van 2014 ging hij bij Go Ahead Eagles aan de slag, waarvoor hij in totaal 45 competitiewedstrijden speelde, verspreid over de Eredivisie en Jupiler League.

"Met de komst van Sven hebben we adequaat ingespeeld op de op dit moment magere bezitting van onze verdediging", laat manager voetbalzaken Peter Hofstede van De Graafschap weten. "Sven kan zowel als rechtsback en als centrale verdediger uit de voeten. Hij heeft ons de afgelopen dagen overtuigd van zijn kwaliteiten. Met ongeveer 100 wedstrijden betaald voetbal in de benen, brengt hij ook de nodige ervaring met zich mee."

Ook Nieuwpoort zelf reageert verheugd op zijn overstap. "Vanaf het eerste moment had ik het in Doetinchem naar mijn zin. Ik ben blij dat ik deel mag uit maken van deze club. Kan niet wachten op de start van de competitie", vertelt de Noord-Hollander.