Rutjes: Mijn hart ging helemaal openstaan. Dat was natuurlijk fantastisch

Rutjes: "Mijn hart ging helemaal openstaan. Dat was natuurlijk fantastisch"

29-07-2016 19:44
7

Nathan Rutjes dacht onlangs dat hij zijn langste tijd bij Roda JC had gehad. De 32-jarige cultheld van de Limburgse moest op gesprek komen bij de complete bestuurlijke top, maar kreeg tot zijn verbazing een contract voor onbepaalde tijd voorgeschoteld.

"Er zaten best veel mensen bij dat gesprek. Ik dacht: we hebben een heel fantastische tijd gehad, ze schudden me nu de hand en het is gedaan", laat Rutjes weten in gesprek met NOS Langs de Lijn. "Maar ze zeiden: 'Nathan we zijn hartstikke tevreden over je functioneren als voetballer, maar ook zeker hoe je je profileert binnen de club'."

Rutjes blijft daardoor ook na zijn sportieve carrière aan Roda verbonden. "Mijn hart ging helemaal openstaan. Dat was natuurlijk fantastisch, ik was een beetje flabbergasted", zegt de middenvelder, die de knoop snel doorhakte. "Als je zo'n goede match heb, waarbij ik enorm trots ben dat ik voor die club mag spelen, dan kan het niet anders dan dat het moest gebeuren eigenlijk."

"Ik ben natuurlijk echt een Rotterdammer. Maar ik speel nu drie jaar voor Roda JC en dat past hartstikke bij mij", vervolgt de oud-speler van Sparta. "Ik ben hier een verlengstuk geworden van de supporters. Dat is iets waar ik best wel trots op ben."