'Utrecht gaat uit van vertrek Letschert en kijkt voor vervanger naar Deventer'

'Utrecht gaat uit van vertrek Letschert en kijkt voor vervanger naar Deventer'

29-07-2016 23:02
22

Go Ahead Eagles dreigt een week voor de start van het nieuwe seizoen Xandro Schenk kwijt te raken. De 23-jarige verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Utrecht, waar hij de vervanger moet worden van Timo Letschert, meldt RTV Oost.

Erik ten Hag, trainer en technisch manager van Utrecht, bekeek Schenk meerdere malen tijdens de voorbereiding. Ook beide clubs hebben al contact gehad over een transfer. Ten Hag werkte in het seizoen 2012/2013 al eens samen met Schenk. De oefenmeester en de mandekker, die halverwege die jaargang overkwam van Ajax, promoveerden destijds met de Eagles naar de Eredivisie.

In Utrecht moet Schenk de leemte invullen die Letschert waarschijnlijk achterlaat. Letschert lijkt een miljoenentransfer naar Sassuolo te maken. Go Ahead wilde vrijdagavond niet reageren op de onderhandelingen met de Domstedelingen en ook Schenk hult zich in nevelen. "Ik mag er van de club simpelweg niets over zeggen", laat hij weten aan de regionale omroep.

Wel laat de club uit Deventer weten dat ze al een eventuele vervanger op het oog hebben, zonder op namen in te gaan. De transfervrije Milan Massop zou een optie kunnen zijn. Hij verscheurde onlangs zijn contract bij FC Eindhoven.