NEC-trainer Hyballa: Hij is sterk en snel, zo'n soort spits zoeken we wel

NEC-trainer Hyballa: "Hij is sterk en snel, zo'n soort spits zoeken we wel"

29-07-2016 23:17
6

Hoewel NEC de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad met 0-2 verloor, maakten een aantal proefspelers een goede indruk op trainer Peter Hyballa. De Duitse oefenmeester bevestigde daarnaast de belangstelling voor een spits van Liverpool.

Fabian Gmeiner, sinds deze week op proef, kreeg twintig minuten speeltijd als linksback. "Hij lijkt 1 meter 20, maar gaat goed de duels in", zegt Hyballa over de negentienjarige Oostenrijker tegen Omroep Gelderland. "Ik vond het heel aardig wat hij gedaan heeft, ook op de trainingen. We moeten nadenken wat we gaan doen. Hij is een echte vleugelverdediger. Dat zie je echt, ook al speelde hij met zijn rechtervoet op links."

Ook de Duitse doelman Jonas Deumeland trainde deze week mee in Nijmegen. De 28-jarige goalie komt uit de jeugdopleiding van VfL Wolfsburg en keepte in België voor Eupen. "Hij heeft nu geen club. Wij denken nog na over deze positie. We moeten de laatste week nu doorpakken."

Daarnaast heeft NEC interesse in Taiwo Awoniyi, een achttienjarige spits van Liverpool. "Ja, die heeft afgelopen jaar bij FSV Frankfurt gespeeld in de Tweede Bundesliga. Hij heeft zijn opleiding gehad bij Liverpool. Hij is een Nigeriaanse jeugdinternational. Taiwo kan goed met de rug naar de goal spelen. Hij is sterk en snel, zo'n soort spits zoeken we wel. We denken over hem na, maar ook over andere spelers."