Cocu verwacht 'domino-effect' op de transfermarkt en vreest vertrek Willems

Cocu verwacht 'domino-effect' op de transfermarkt en vreest vertrek Willems

30-07-2016 07:10
20

Phillip Cocu vreest dat hij in de komende weken nog spelers verliest op de transfermarkt. De oefenmeester van PSV verwacht dat er een 'domino-effect' ontstaat door onder meer de megadeals van Paul Pogba, Gonzalo Higuain en de aanstaande transfer van Arek Milik.

De verwachting is dat de grote buitenlandse clubs ook bij PSV aankloppen in de jacht op versterkingen. Cocu spreekt zijn vrees uit in gesprek met De Telegraaf. "Ik zie de laatste week bedragen voorbij komen wat transfers betreft: dat kan ook zijn weerslag gaan hebben op Nederlandse clubs", geeft de trainer aan. "Je krijgt dan een domino-effect. Tot nu toe zijn we bij elkaar gebleven en laten we hopen dat dit zo blijft."

Vooralsnog is PSV redelijk buiten schot gebleven wat betreft uitgaande transfers. Enkel Jeffrey Bruma is als belangrijke basisspeler vertrokken, naar het Duitse VfL Wolfsburg. PSV houdt daarnaast nog altijd rekening met een last-minute-poging van clubs om Jetro Willems aan te trekken. Aanvoerder Luuk de Jong blijft wel in Eindhoven: hij staat op het punt zijn contract te verlengen.