Opvolging topspits: Ik ben Achahbar en kom over van Feyenoord, een topclub

Opvolging topspits: "Ik ben Achahbar en kom over van Feyenoord, een topclub"

30-07-2016 07:38
7

Anass Achahbar wil zich dolgraag bewijzen. De aanvaller is overgestapt van Feyenoord naar PEC Zwolle en blikt niet alleen terug, maar vooral ook vooruit in gesprek met De Stentor. Heeft hij wel een eerlijke kans gehad bij Feyenoord?

"Nee, dat vind ik niet. Ik wil niet op tenen gaan staan of natrappen, maar ik had graag een langere periode aan een stuk in de spits van Feyenoord willen staan. Ik werd altijd als groot talent neergezet, maar toch durfden ze het blijkbaar niet aan met mij", stelt Achahbar nu onomwonden vast. "Natuurlijk, ik had de pech dat mannen als John Guidetti en Graziano Pellè gewoon heel goed presteerden."

Hij leerde belangrijke dingen in de moeilijke periode bij Feyenoord. Geduld hebben, bovenal. "Ik kwam regelmatig boos thuis in mijn periode bij Feyenoord. Weer geen kans in de basis... Dat stak, maar mijn ouders brachten me dan weer met beide voeten op de grond." Achahbar moest vertrouwen houden in eigen kunnen, geduld hebben. Lessen die ongetwijfeld ook van pas komen bij PEC, waar hij Lars Veldwijk moet doen vergeten.

Ook Tomas Necid ligt nog altijd goed in Zwolle. "Dat waren twee topspitsen, maar waarom zou ik dat niet kunnen evenaren? De supporters mogen dat best van me eisen. Ik ben Achahbar en kom over van Feyenoord, een topclub. Ik weet dus wat druk inhoudt. (…) Ik ben nu 22 jaar, mijn tijd komt heus nog wel. Ruud van Nistelrooy bereikte ook pas op latere leeftijd de top. Die route wil ik ook wel volgen."