Van Wolfswinkel: Op een gegeven moment had ik alleen Van der Vaart nog

Van Wolfswinkel: "Op een gegeven moment had ik alleen Van der Vaart nog"

30-07-2016 07:47
4

De voetballoopbaan van Ricky van Wolfswinkel verloopt met pieken en dalen. De aanvaller is teruggekeerd op het oude nest en hoopt bij Vitesse het plezier in voetbal terug te vinden.

Voor Van Wolfswinkel is er na zijn transfer van Vitesse naar FC Utrecht, in 2009, veel veranderd. Sporting Lissabon stond op de stoep en verkocht Van Wolfswinkel na twee seizoenen aan Norwich City, uit de Premier League. "Het is niet zo dat ik de Premier League onderschatte", vertelt Van Wolfswinkel in de Gelderlander. "Voor mij was die competitie het walhalla en ik was vastberaden om ook daar te slagen."

"De manier van spelen lag me totaal niet. Het heeft niet uitgepakt zoals ik voor ogen had, maar dat betekent niet dat ik er niet alles aan heb gedaan", vervolgt de spits, die bij Real Betis werd gestald. "Ook zoiets. Ik zag iedereen daar sneuvelen. Van de coach tot en met de technisch directeur. Op een gegeven moment had ik alleen Rafael van der Vaart nog. Dan ga je wel een keer nadenken."

"Ik ben ooit begonnen met voetbal omdat ik er heel veel plezier uithaalde. Dat stukje plezier heb ik de laatste drie jaar gemist. Ik wil gewoon elke week lekker ballen", besluit Van Wolfswinkel, die het scoren naar eigen zeggen niet verleerd is.