'Twente zit te hoog in de boom qua transferprijs voor groeibriljant Ziyech'

'Twente zit te hoog in de boom qua transferprijs voor groeibriljant Ziyech'

30-07-2016 08:14
77

Hakim Ziyech staat nog steeds onder contract bij FC Twente. De aanvallende middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een transfer, maar vooralsnog vindt het pokerspel rond zijn persoon nog steeds plaats.

Diverse clubs zijn in de race om de handtekening van Ziyech, zo meldde Ted van Leeuwen. Er wordt gesproken met vijf clubs, waaronder naar verluidt Burnley en AS Roma. Vertrekt Ziyech deze zomer? "Ja!", antwoordt Van Leeuwen volmondig tegenover TC Tubantia. Die krant vraagt zich af wat Ziyech wel niet waard is als Arek Milik voor 35 miljoen euro wordt verkocht aan Napoli, ook al gaat die vergelijking snel mank.

Ajax kan veel meer vragen voor Milik, omdat hij international is en op het EK speelde. Twente wil voor Ziyech tien tot vijftien miljoen euro, maar op de transfermarkt vindt men dat Twente te hoog in de boom zit. De Tukkers moeten rekening houden met het feit dat 'groeibriljant' Ziyech nooit in de top heeft gespeeld en nog geen prijs won. Mogelijk werkt het ook niet in Ziyechs voordeel dat hij Marokko boven Nederland verkoos.