Johan Cruijff Schaal maakte totaal geen indruk in Feyenoord-kamp: 'Deed ik mee?'

Johan Cruijff Schaal maakte totaal geen indruk in Feyenoord-kamp: 'Deed ik mee?'

30-07-2016 08:50
10

Het duel om de Johan Cruijff Schaal werd niet altijd even serieus genomen. De editie van 2008, toen PSV en Feyenoord ook tegenover elkaar stonden, werd na een saai duel met 2-0 gewonnen door de PSV'ers. 

Destijds sprak toenmalig PSV-trainer Huub Stevens over 'de laatste wedstrijd van de voorbereiding'. Ook Danny Koevermans, in die tijd speler van PSV, vond de Johan Cruijff Schaal allerminst een spannende prijs. Een 'verplicht nummertje', laat hij weten in het Algemeen Dagblad. "Zo voelt het al jaren voor PSV en Ajax. Bij Feyenoord zal dat anders zijn. Zij smachten naar meer prijzen. Voor ons was het toen even leuk dat je dat ding wint, maar meer ook niet."

Terug naar de wedstrijd uit 2008, toen Dirk Marcellis scoorde voor PSV. "Met een kopbal uit een corner. Ja, dat heb ik wel onthouden. Maar dat komt vooral omdat ik er daarna niet zoveel meer heb gemaakt." Ook in het Feyenoord-kamp doet het duel niet direct een belletje rinkelen. Luigi Bruins, voormalig speler van de Rotterdammers, weet er niks meer van. "Speelde ik mee? Ja? Dan zullen we wel niet hebben gewonnen, anders had ik het nog wel geweten."