Veltman kiest voor De Boer als 'trainersheld': Dat is me heel dierbaar

Veltman kiest voor De Boer als 'trainersheld': "Dat is me heel dierbaar"

30-07-2016 08:33
6

Joël Veltman speelt al jaren bij Ajax. De centrale verdediger, die ook als rechtsback kan spelen, kent de Amsterdamse club door en door. Hij mag op de clubsite van Ajax keuzes maken tussen helden.

Zijn grootste Ajax-held? "Toen ik in de Ajax-jeugd speelde keerde Jaap Stam voor een seizoen terug naar Ajax. Stam was voor mij een groot voorbeeld en een genot om naar te kijken als hij speelde. Hij was een monster op het veld", stelt Veltman, die later op trainingen veel van hem leerde.

Zijn clubicoon is Sjaak Swart. "Als ik terugkijk op al die jaren, was Sjaak Swart altijd aanwezig. Sjaak is echt de grote Mister Ajax", aldus Veltman, die vervolgens verder gaat over zijn held als trainer. "Frank de Boer heeft me het vertrouwen gegeven en mede mogelijk gemaakt dat ik die stap kon zetten. Dat is me heel dierbaar."

Tot slot kiest hij voor een opvallende held uit het huidige Ajax-team. "Ik heb veel respect voor Diederik Boer. Hij is de oudste van het stel, maar heeft echt een tomeloze inzet. Na de training bijvoorbeeld, gaat Diederik vaak nog wat afwerken op doel met de jongens. Hij vindt dat prachtig. Bovendien heeft Diederik de meeste humor van ons allemaal. Ook dat waardeer ik enorm."