Ontevreden Ajacied richt zich tot Bosz: Hij praat niet met mij en met anderen

Ontevreden Ajacied richt zich tot Bosz: "Hij praat niet met mij en met anderen"

30-07-2016 10:57
50

Robert Muric was niet blij met de keuze van Ajax-coach Peter Bosz om hem buiten de selectie te houden voor het duel met PAOK Saloniki in de voorronde van de Champions League. De aanvaller spreekt zijn onvrede uit in de krant Vecernji List.

"In de voorbereiding bleef ik maar spelen, ik maakte een doelpunt, gaf twee assists. En toen kwam de eerste wedstrijd en was ik er niet bij. Natuurlijk was dat jammer", zegt Muric, die inmiddels gekalmeerd is na een gesprek met zijn vader. "Ik heb hem gezegd geen drama te schoppen na één wedstrijd", aldus vader Branko. "Ik zei tegen hem: wees geduldig, wacht op de volgende wedstrijd, dingen kunnen veranderen."

"We hebben de tijd, we hebben nog geen haast", vervolgt Muric' vader. "Maar als Ajax hem weer naar Jong Ajax stuurt, dan wordt het een ander verhaal." Speculaties over een terugkeer naar Dinamo Zagreb doen al de ronde. "Ik weet het nog niet, we zullen zien", zegt Muric daar zelf over. Volgens vader Branko zijn er ook andere clubs geïnteresseerd.

Muric zelf praat ook over zijn relatie met Peter Bosz. "Ik ben lid geworden van het eerste elftal en heb een goede voorbereiding gehad, maar het is niet de coach die praat met zijn spelers. Niet met mij, niet met anderen, daardoor weet ik niet echt of hij op mij rekent de rest van het seizoen. Nu moet ik geduldig wachten op maandag, dan komt de lijst met spelers die mee naar Griekenland gaan. Dan is er meer duidelijkheid", aldus de twintigjarige Muric.