In het kort: Barça wint eerste oefenduel, Schaars met Heerenveen onderuit

In het kort: Barça wint eerste oefenduel, Schaars met Heerenveen onderuit

30-07-2016 23:50
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Barcelona zegeviert in eerste oefenduel
FC Barcelona heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. In het Aviva Stadium in Dublin werd de Schotse kampioen Celtic met 1-3 verslagen. Arda Turan, een eigen goal van Efe Ambrose en Munir El Haddadi verzorgden de Catalaanse productie. Tussendoor had Leigh Griffiths voor de gelijkmaker getekend. Barça speelt woensdag tegen Leicester City zijn tweede duel om de International Champions Cup.

Heerenveen onderuit in laatste test
SC Heerenveen heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen Real Sociedad verloren. Juanmi en Joseba Zaldua scoorden voor de bezoekers uit San Sebastian. De van PSV overgekomen Stijn Schaars droeg de aanvoerdersband bij de Friezen tijdens de laatste test voor het nieuwe seizoen. Real Sociedad was vrijdagavond al met dezelfde cijfers te sterk voor NEC. AZ is volgende week de eerste tegenstander van Heerenveen in de Eredivisie.

FC Groningen neemt twee talenten op proef
FC Groningen krijgt deze zomer twee talenten op proef. De Jamaicaanse spits Nathaniel Adamolekun, zeventien jaar en 1 meter 90 lang, meldt zich 3 augustus in Groningen. Vijf dagen later sluit Roberto Carlos Hernandez aan. Laatstgenoemde is een middenvelder annex vleugelspeler, is eveneens zeventien jaar en staat in de Verenigde Staten te boek als toptalent. Onbekend is hoe lang het tweetal meetraint met de selectie van Groningen.

PEC Zwolle tankt vertrouwen, Excelsior verliest graadmeter
PEC Zwolle heeft tijdens zijn laatste oefenduel het zelfvertrouwen een boost kunnen geven. Tegen het Turkse Gençlerbirliği werd het 1-0, door een doelpunt van de nieuwe spits Anass Achahbar in de 56e minuut. Excelsior ging op zijn beurt met 0-3 onderuit tegen Espanyol. De Spanjaarden bleken duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag.

'Debuterende' Van Wolfswinkel verliest met Vitesse, 
Vitesse heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Newcastle United met 3-2 verloren. De Arnhemmers stonden bij rust met 3-0 achter, maar wisten terug te komen tot 3-2. Ricky van Wolfswinkel maakte zijn rentree. Heracles Almelo speelde een oefenduel met het Turkse Karabukspor. Die wedstrijd eindigde in 0-0. Willem ll wist knap met 2-1 te winnen van Real Mallorca. FC Twente kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Konyaspor. FC Utrecht ging met 3-0 de bietenbrug op tegen Union Berlin, een club uit de 2. Bundesliga. 

Al Azzouzi met twee goals op dreef
Zakaria El Azzouzi is aan het warmdraaien voor het seizoen met Sparta in de Eredivisie. De spits scoorde zaterdag twee keer tijdens de 2-2 remise van de Rotterdammers tegen NAC Breda. Cryiel Dessers en Jeff Stans (penalty) troffen doel namens NAC. Bij Sparta vielen Denzel Dumfries en Roland Bergkamp uit met blessures. Vooral de knieblessure van Bergkamp ziet er niet goed uit.

Koeman verliest in Duitsland na penalty's
Ronald Koeman heeft met Everton de oefenwedstrijd tegen Real Betis in Duitsland met 1-1 gelijkgespeeld. De goal van Everton kwam voort uit een eigen doelpunt van Aissa Mandi. German Pezzela scoorde nog voor rust de 1-1. Omdat er een winnaar aangewezen moest worden, moesten de ploegen penalty's nemen. Die reeks werd met 4-3 gewonnen door Real Betis.

Kampioen meldt zich bij Ajax
Davinson Sánchez meldt zich zondag bij Ajax om aan zijn nieuwe avontuur te beginnen. De verdediger won eerder deze week nog met Atlético Nacional de Copa Libertadores. Woensdag is de Colombiaan er nog niet bij tijdens de return van de voorronde Champions League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki, meldt De Telegraaf.

Ronaldo mist ook seizoenstart
Cristiano Ronaldo mist bij Real Madrid niet alleen het duel om de Europese Super Cup, maar ook de start van het Spaanse seizoen. "Hij zal dan weer bij ons zijn, maar ik denk niet dat hij de eerste wedstrijd zal spelen", zegt trainer Zinedine Zidane. Ronaldo raakte geblesseerd in de door Portugal gewonnen EK-finale tegen Frankrijk.

Speler in Engeland aangeklaagd voor gokken
De FA heeft Kyle Lafferty aangeklaagd omdat de speler van Norwich City gegokt zou hebben op minimaal één voetbalwedstrijd. De Noord-Ierse EK-ganger zou dat op 20 februari van dit jaar gedaan hebben. Sinds twee jaar mogen spelers in Engeland niet gokken op wedstrijden. De spits heeft tot 5 augustus om te reageren op de aanklacht.