Update: Van Geel laat Johan Cruijff Schaal schieten voor deal in Peru

Update: Van Geel laat Johan Cruijff Schaal schieten voor deal in Peru

31-07-2016 23:15
43

Feyenoord heeft inderdaad interesse in Edison Flores, meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. De 22-jarige aanvaller uit Peru wordt gezien als alternatief voor Steven Berghuis.

Feyenoord hoopt al weken op de komst van Berghuis, die mogelijk gehuurd kan worden van Watford komend seizoen. Het verschil tussen vraag en aanbod is echter nog groot, waardoor de club zich ook op alternatieven moet richten. Dat is volgens het AD dus Edison Flores.

De 22-jarige aanvaller speelde al eens in Europa voor het Spaanse Villarreal, maar aan zijn teleurstellende tweejarige verblijf kwam in 2014 een einde. Flores, die eerder in de belangstelling stond van FC Groningen, speelt nu in eigen land voor Club Universitario de Deportes. Feyenoord moet wel een transfersom betalen om het tot medio 2017 doorlopende contract van de aanvaller af te kopen, maar dat zou voor minder dan twee miljoen euro kunnen.

Update 14.59 uur: Feyenoord is heel dichtbij de komst van Edinson Flores, melden media in Peru. Een delegatie van Feyenoord zou de aanvaller maandagavond tijdens de wedstrijd tegen Vallejo voor de laatste keer gaan bekijken, om vervolgens de deal voor 400.000 euro af te ronden. Flores tekent vervolgens een contract tot medio 2019 in Rotterdam, aldus Libero.

Update 23.15 uur: Martin van Geel is zondag gespot op de tribune in Peru. De technisch directeur van Feyenoord zat daar voor Edison Flores, wiens komst een dezer dagen afgerond moet worden. Met een eventuele deal zou zo'n 400.000 euro gemoeid zijn.