Update: Sevilla enorm actief na vertrek Gameiro: tweede spits op één dag gehaald

Update: Sevilla enorm actief na vertrek Gameiro: tweede spits op één dag gehaald

30-07-2016 14:33

Sevilla heeft Kevin Gameiro zaterdag verkocht aan Atlético Madrid en heeft bij diezelfde club ook meteen de opvolger opgehaald. Luciano Vietto, die ook begeerd werd door FC Barcelona, wordt voor een jaar gehuurd van de Madrilenen.

In de huurovereenkomst over de 22-jarige spits zit een eenzijdige optie tot koop opgenomen. Vietto zal direct meegaan op trainingskamp naar Duitsland, terwijl Gameiro de selectie juist heeft verlaten om een vierjarig contract te ondertekenen bij Atlético Madrid.

Vietto heeft zijn eerste seizoen bij Atlético er net op zitten. Een succes werd dat niet: de Argentijnse aanvaller scoorde slechts één keer in negentien wedstrijden in de Spaanse competitie. Atlético nam Vietto een jaar geleden over van Villarreal, waar hij het met twaalf doelpunten in 32 wedstrijden een stuk beter deed. De 22-jarige rechtspoot genoot zijn doorbraak in Argentinië bij Racing Club.

Update 14.30 uur: Sevilla heeft nóg een opvolger voor de naar Atlético vertrokken Kevin Gameiro gehaald. Naast Vietto, die de omgekeerde weg richting Andalusië bewandelde, heeft de club ook Wissam Ben Yedder vastgelegd. De spits komt voor zo'n negen miljoen euro over van het Franse Toulouse en tekent voor vijf seizoenen.