Debuut maakt nog altijd indruk bij Ajax: Alsof hij vijf, tien jaar hier speelt

Debuut maakt nog altijd indruk bij Ajax: "Alsof hij vijf, tien jaar hier speelt"

30-07-2016 13:27
26

Nemanja Gudelj zat afgelopen dinsdag billenknijpend op de tribune tijdens het voorronde Champions League-duel van Ajax met PAOK Saloniki (1-1). "Het begon wel te kriebelen toen ik op de tribune zat. Ik voelde daar meer spanning dan de spelers op het veld", vertelt de voor het eerste duel geschorste middenvelder bij Ajax TV.

Over het spel was Gudelj niet ontevreden. "We zijn iets aan het opbouwen wat steeds beter gaat. Tegen PAOK ging met vlagen heel erg goed. We hadden zo’n 75 procent balbezit, dan maak je automatisch meer aanspraak op een doelpunt'', aldus Gudelj, die weet dat met het spel onder Peter Bosz iedereen 'continu scherp' moet blijven. "Je speelt met veel ruimte in je rug dus daar kan de tegenstander snel gebruik van maken. PAOK is daar ook goed in."

"We hebben een jonge groep die snel leert'', vervolgt de middenvelder, die een stijgende lijn ziet. "Over een week zijn we weer verder en dan winnen we gewoon van PAOK.'' Over de achttienjarige Kasper Dolberg is Gudelj lovend. De spits wist tijdens zijn officiële debuut tegen de Grieken gelijk het doel te treffen. ''Hij oogt heel ervaren over het veld. Je zou niet zeggen dat 'ie pas net komt kijken. Alsof hij al vijf tot tien jaar hier speelt."