NEC sluit horrorvoorbereiding in stijl af: Ik gun iedereen een transfer, maar...

NEC sluit horrorvoorbereiding in stijl af: "Ik gun iedereen een transfer, maar..."

30-07-2016 16:48
4

NEC kende kort samengevat een dramatisch voorbereiding. De formatie uit Nijmegen ging hard onderuit tegen onder meer Achilles '29 en Zulte Waregem. Vrijdag werd de oefencampagne in stijl afgesloten met een 2-0 nederlaag tegen Real Sociedad. Gregor Breinburg weigert zich echter zorgen te maken. 

"Oefenwedstrijden tellen niet", is de middenvelder stellig in gesprek met de Gelderlander. "De trainer stoomt ons klaar voor de eerste wedstrijd in de eredivisie. Op 5 augustus moeten we er staan. En dat zullen we ook doen."

Het elftal van NEC-elftal onderging deze zomer een metamorfose. Slechts enkele basisklanten zijn overgebleven. "Spelers als Van Eijden, Santos en Limbombe hebben mooie transfers gemaakt. Woudenberg is terug naar Feyenoord. Dat is een logisch gevolg na ons succes", weet Breinburg. 

"Ik gun iedereen een transfer, maar de voorbereiding is daardoor wel anders dan die van vorig jaar. Toen leunden we op het kampioensteam van de eerste divisie. Nu komen er elke week nieuwe spelers bij. Veelal met een conditionele achterstand. Maar als we straks gaan winnen, dan praat niemand meer over de vertrokken spelers en onze slechte voorbereiding."