'Ajax-scout op de tribune tijdens clash tussen FC Groningen en Southampton'

'Ajax-scout op de tribune tijdens clash tussen FC Groningen en Southampton'

30-07-2016 17:17
14

Volgens diverse bronnen uit Groningen is Henk Veldmate, hoofdscout van Ajax, zaterdag aandachtig toeschouwer bij het oefenduel tussen FC Groningen en Southampton. Hij zou aanwezig zijn om onder meer Hans Hateboer te bekijken. 

Veldmate werkte jarenlang bij FC Groningen, als scout en als technisch manager. Afgelopen seizoen verkaste hij naar de Arena. De 22-jarige Hateboer is vaste basisklant bij Groningen. Deze zomer aast de vleugelverdediger op een transfer. Omdat zijn contract over één jaar afloopt, is ook zijn werkgever in principe bereid om mee te denken over een vertrek. Onlangs werd hij nog gelinkt aan het Everton van Ronald Koeman. 

In hoeverre de eventuele interesse van Ajax in Hateboer daadwerkelijk speelt, is nog maar de vraag. Met Kenny Tete heeft de formatie van trainer Peter Bosz reeds een Oranje-international op de plek van Hateboer staan. Wel is het zo dat diens backup, Ricardo van Rhijn, deze maand verkocht werd aan Club Brugge. Overigens bewees Hateboer zichzelf een slechte dienst tijdens het oefenduel: hij incasseerde tegen Southampton twee keer geel.